Ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή» έχει αναλάβει πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, καθώς μετά από τέσσερις εβδομάδες ρωσικής εισβολής, τη χώρα έχουν εγκαταλείψει πάνω από 3.000.000 άνθρωποι, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά.

Η πρωτοβουλία του «Γκολ στη Ζωή» υλοποιείται με τη συνεργασία ομάδων Α’ & Β’ Κατηγορίας στα προπονητικά κέντρα των οποίων οι ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιακών ομάδων και το προσωπικό συλλέγουν τρόφιμα, τα οποία θα μεταφερθούν στο λιμάνι Λεμεσού με την πολύτιμη βοήθεια της ACS Courier.

Από εκεί θα σταλούν στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη, μαζί με την υπόλοιπη βοήθεια που συλλέγει η Κυπριακή Κυβέρνηση διά του Επιτρόπου του Πολίτη και με τη συνεργασία των Δήμων και ΜΚΟ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ανάγκες από τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που αντιμετώπισε ποτέ η ήπειρος μας.

Ως τελική ημερομηνία συλλογής τροφίμων έχει οριστεί η 28η Μαρτίου 2022 (το απόγευμα). Τα τρόφιμα που συλλέγονται είναι:

  • κονσέρβες (όλα τα είδη)
  • δημητριακά
  • μπισκότα/κράκερ
  • γάλα σε σκόνη για παιδιά
  • παιδικές τροφές (όχι σε υγρή μορφή)

Περισσότερες πληροφορίες στο 96866320.

Πέρα από την πιο πάνω πρωτοβουλία το «Γκολ στη Ζωή» απευθύνει έκκληση ώστε να στηριχθούν όλες οι προσπάθειες βοήθειας του Ουκρανικού λαού οι οποίες υλοποιούνται αυτή τη στιγμή. Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή άπαντες μπορούμε να σταθούμε αρωγοί. Ακόμα και η πιο μικρή συμβολή είναι σημαντική.