Ομάδα του Εθελοντικού Φιλανθρωπικού Οργανισμού των ποδοσφαριστών «Γκολ στη Ζωή» αποτελούμενη από τους πρώην ποδοσφαιριστές Γιώργο Μερκή, Κώστα Μαλέκκο, Μιχάλη Μορφή, Δημήτρης Δασκαλάκη, Κωνσταντίνο Χαλαραμπίδη και Ηλία Χαραλάμπους, καθώς και το Νεόφυτο Δασκαλάκη, βρέθηκε τη Μ. Τρίτη (19/4) στις Κεντρικές Φυλακές, όπου έδωσε αγώνα με ομάδα κρατούμενων.

Το «Γκολ στη Ζωή» θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που αφορούν στη δημιουργική ενασχόληση και στην επανένταξη στην κοινωνία, ατόμων που αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Η Διεύθυνση Φυλακών τα τελευταία 8 χρόνια, επενδύει στην παιδεία των κρατουμένων, με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και ειδικότερα τη διαμόρφωση του ήθους, στοιχεία τα οποία επιτυγχάνονται μέσω της εκπαίδευσης, των τεχνών και του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα των Φυλακών τα τελευταία 8 χρόνια, και στις προτεραιότητες της εκπαιδευτικής πολιτικής της Διεύθυνσης Φυλακών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Φυλακών έχει δημιουργήσει 8 γυμναστήρια για τους κρατούμενους με σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό για την εκγύμναση όλων των κρατουμένων και γήπεδα σε όλους τους ανοικτούς χώρους των πτερύγων για βόλεϋ μπωλ, badminton, ping-pong, ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, αντισφαίριση και futsal, καθώς επίσης σε όλους τους εξωτερικούς χώρους των πτερύγων έχουν τοποθετηθεί όργανα καλλισθενικής γυμναστικής. Περαιτέρω, στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης και προσωπικής ανάπτυξης των κρατουμένων μας, όλες οι δραστηριότητες μας καθώς και αρκετές εκδηλώσεις εκτός και εντός Φυλακών όπως η παρούσα, συμβάλλουν στη δημιουργία υπεύθυνων ανθρώπων με υγιείς στάσεις ζωής, συμπεριφορές και συνήθειες με σκοπό την ομαλότερη επανένταξη και επανασύνδεση τους με την ελεύθερη κοινωνία.