Το Γκολ στη Ζωή και η ΟΠΑΠ Κύπρου, στο πλαίσιο της καμπάνιας ‘Μια Μπάλα Για Όλους’ για παιδιά με οπτικές αναπηρίες που υλοποιούν σε συνεργασία με την Σχολή Τυφλών ‘Άγιος Βαρνάβας’, χορηγούν την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης ‘Μια Μπάλα Για Όλους’ από το Θέατρο του Άλλοτε, την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ».
Διοργάνωση: Διοικητικό Συμβούλιο Σχολής Τυφλών
Παραγωγή: Youthorama, «A Ball for All».
Υποστηρικτής: Δήμος Λατσιών
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου
Είσοδος μόνο με πρόσκληση.

Η θεατρική παράσταση που ξεκινά το ταξίδι της από την Κύπρο, για να το συνεχίσει και σε άλλες χώρες, εντάσσεται στο πλαίσιο της ομώνυμης καμπάνιας «Μια Μπάλα για Όλους!»-«A Ball for All!» που ξεκίνησε και στην Κύπρο πρόσφατα. Η καμπάνια υλοποιείται με την ένωση των δυνάμεων της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας», της ΟΠΑΠ Κύπρου και του «Γκολ στη Ζωή», καθώς και τη στήριξη του Δήμου Λατσιών. Περιλαμβάνει σειρά δράσεων με κύρια την προσφορά από το «Γκολ στη Ζωή» και με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, 500 ειδικών μπαλών με κουδουνάκια, για παιδιά με οπτική αναπηρία, σε σχολεία της Κύπρου.
Μέχρι στιγμής, η καμπάνια έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 206 χώρες σε όλη την υφήλιο, χαρίζοντας μπάλες σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Χρηματοδοτείται από ιδρύματα και εταιρείες και έχει ήδη εγκριθεί από την UEFA και από το Ίδρυμα UEFA FOUNDATION FOR CHILDREN, καθώς βρίσκεται υπό την αιγίδα της, ανάμεσα σε άλλα 27 παγκόσμια προγράμματα.
Αυτό ακριβώς το ταξίδι μεταφέρει η θεατρική παράσταση, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Ηλία Μάστορα, εμπνευστή της μπάλας και της Βαρβάρας Δουμανίδου, σκηνοθέτιδας.
Ο Μαστρο-Ηλίας, ένας ανήσυχος παππούς, δημιουργεί την πρώτη παιδική μπάλα ειδικά για τυφλά παιδιά, όταν η εγγονή του, η Βέρα, του εκμυστηρεύεται πως ο αγαπημένος της φίλος, Λουκάς, ένα παιδί με οπτική αναπηρία, δεν μπορεί να συμμετάσχει στον σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου. Μαζί κερδίζουν τον αγώνα και αποφασίζουν να στείλουν την ξεχωριστή αυτή μπάλα σε όλα τα παιδιά, παντού στον κόσμο που την έχουν ανάγκη! Αρχίζει, λοιπόν, μια περιπέτεια, στις τέσσερις γωνιές της γης. Ένα συναρπαστικό παγκόσμιο ταξίδι με πρωταγωνιστές τον παππού Ηλία και τη ζωντανή του Μπάλα! Μαζί ταξιδεύουν και συναντούν παιδιά με οπτική αναπηρία, στην Αφρική, την Ινδία και το Θιβέτ, στη Βραζιλία και την Αργεντινή, στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, στον Βόρειο και τον Νότιο πόλο!
Ένα εκπαιδευτικό, όμορφο ταξίδι, γεμάτο με μουσική, χορό και χιούμορ, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, στην απαραίτητη ένταξη των παιδιών με προβλήματα όρασης στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι και τη ζωή!