Το Γκολ στη Ζωή στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του και της προσωπικής ανάπτυξης των νεαρών εθελοντών του, διοργάνωσε εργαστήρι συγγραφής και ανάπτυξης Έργων Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την RISC, μη κερδοσκοπική εταιρεία που προωθεί την έρευνα στις κοινωνικές επιστήμες.

Το εργαστήρι διεξήχθη στις 28 Ιουλίου στην Αίθουσα Ευ Αγωνίζεσθαι στο Ολυμπιακό Μέγαρο, Λευκωσία.

Σκοπός ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους νέους εθελοντές του Εθελοντικού- Φιλανθρωπικού Οργανισμού των Ποδοσφαιριστών να πληροφορηθούν για τα Έργα Αλληλεγγύης, τα οποία χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Απώτερος στόχος να αποκτήσουν έπειτα πρακτικές δεξιότητες ανάπτυξης του δικού τους έργου υπό την αιγίδα του Γκολ στη Ζωή.

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ιδέες τους σε διάφορα ζητήματα όπως φυσική αγωγή και αθλητισμός, εθελοντισμός, κοινωνικές παροχές, κοινωνική ένταξη, δημοκρατική συμμετοχή, υγεία και ευεξία, εκπαίδευση και κατάρτιση, απασχόληση και επιχειρηματικότητα, δημιουργικότητα και πολιτισμός. Παράλληλα  μέσα από παραδείγματα έμαθαν βήμα- βήμα πως γράφεται ένα έργο μέχρι και την υποβολή του αλλά και την υλοποίηση του.

Ευχαριστίες στον εκπαιδευτή Ανδρέα Ανδρέου, CEO της εταιρείας RISC και στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) για την παραχώρηση του χώρου για την εκδήλωση.