Παλαίμαχοι, εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και εθελοντές του Γκολ στη Ζωή βρέθηκαν μαζί το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 στην Πλατεία Ελευθερίας για ένα διαφορετικό Κυνήγι Θησαυρού, αναδεικνύοντας τη δύναμη του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών ήταν συνδιοργανωτής με το Round Table Κύπρου, την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) και την υποστήριξη του Συμβουλίου Νεολαίας Λευκωσίας σε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού. Σκοπός ήταν η προώθηση της καμπάνιας Access City που αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά.
Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Πανίκος Ξιούρουππας, Κώστας Μαλέκκος και Άγγελος Μισός, οι εν ενεργεία Ανδρέας Παρασκευά, Ανδρέας Καρώ και Ζαχαρίας Άδωνη και ομάδα εθελοντών του Γκολ στη Ζωή δήλωσαν παρόντες. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν σε ομάδες, που απαρτίζονταν από άτομα με αναπηρίες, ηθοποιούς και άλλα δημόσια πρόσωπα και μέσω γρίφων και δοκιμασιών βίωσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ.
Με την παρουσία τους, επίσης στήριξαν εμπράκτως την καμπάνια Access City που ξεκίνησε από το Round Table 7 – Πάφου το 2015 στην Πάφο και φέτος επεκτείνεται και στις άλλες πόλεις με πρώτο σταθμό τη Λευκωσία.
Η όλη διοργάνωση περιελάβανε, επίσης δράσεις που είχαν σκοπό να βιώσουν οι παρευρισκόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουν ΑμεΑ για να αθληθούν. Μεταξύ άλλων ήταν το σουτ με κλειστά μάτια με τη χρήση της νέας μπάλας που εφευρέθηκε στην Ελλάδα για ποδόσφαιρο ατόμων με οπτική αναπηρία, επί τη ευκαιρία μάλιστα του ξεκινήματος της καμπάνιας του Γκολ στη Ζωή με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου ‘Μια Μπάλα Για Όλους’ στην Κύπρο σε συνεργασία με τον ελληνικό Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Youthorama και τη Σχολή Τυφλών Άγιος Βαρνάβας.
Τέτοιες εκδηλώσεις αναδεικνύουν έμπρακτα πως όλοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλα τα επίπεδα. Πόσω μάλλον όταν αυτό γίνεται με την ένωση δυνάμεων οργανισμών, με τρόπο που τα μηνύματα αποκτούν ιδιαίτερη δυναμική.