Ποιες είναι οι ακαδημίες που ξεχώρισαν στα Βραβεία Κοινωνικής Προσφοράς 2020 

Το Γκολ στη Ζωή και η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνουν τις δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς ακαδημιών ποδοσφαίρου που ξεχώρισαν για την περίοδο 2019-2020 στα Βραβεία Κοινωνικής Προσφοράς. Ο θεσμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του για δεύτερη φορά υπό την αιγίδα του Γιάννη Γιαννάκη, Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Έγιναν από ακαδημίες που αναγνώρισαν πως ο αθλητισμός δεν σημαίνει μόνο προπόνηση και ανταγωνισμός. Μπορεί και έχει ανθρώπινη πλευρά, η οποία αναδεικνύεται έμπρακτα με δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς.

Ανάμεσα στις προτάσεις που υποβλήθηκαν διακρίθηκαν για το 2020 οι εξής ακαδημίες, οι οποίες παρουσιάζονται αλφαβητικά:
•ΑΕΚ Λάρνακας
•Ανόρθωση Αμμοχώστου (Κλιμάκιο Αμμοχώστου)
•Ανόρθωση Αμμοχώστου (Κλιμάκιο Λάρνακας)
• Ολυμπιακός Πειραιώς Λάρνακας
• Top 11 Soccer Academy
• Lion Kids
• Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Απόλλωνας Λυμπιών

Ο θεσμός, διεξήχθη για πρώτη φορά, το 2019, με πρωτοβουλία που είχαν ο Εθελοντικός- Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών και η Τράπεζα Κύπρου. Στόχος των βραβεύσεων είναι η εμπέδωση της έννοιας του εθελοντισμού και η ενθάρρυνση της ομαδικής προσφοράς στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού και απευθύνονται σε ακαδημίες ποδοσφαίρου.
Κύριες ενότητες βραβείων είναι: α) Περιβάλλον, β) Κοινωνική Προσφορά, γ) Κοινωνική Ένταξη και δ) Δράσεις κατά των Διακρίσεων, χωρίς να αποκλείονται ενέργειες που διαφοροποιούνται από τα πιο πάνω.

Πρωταρχικό μέλημα του Γκολ στη Ζωή είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της κουλτούρας του εθελοντισμού στο χώρο του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού γενικότερα και ευρύτερα στην κυπριακή κοινωνία και η πραγματοποίηση των εν λόγω βραβεύσεων κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη δράση και η ευρύτερη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου με το Γκολ στη Ζωή εντάσσεται στον τομέα της εκπαίδευσης του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, δίνοντας έμφαση στο νεανικό κοινό και στη διάδοση μηνυμάτων σχετικά με το ευ αγωνίζεσθαι, την ομαδική εργασία, τον υγιή ανταγωνισμό και τον εθελοντισμό ανάμεσα στα παιδιά.

Λόγω της ιδιόμορφης κατάστασης που βίωσε η χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, τα Βραβεία Κοινωνικής Προσφοράς για το 2020 γίνονται διαφορετικά με επίκεντρο το ψηφιακό περιβάλλον, όπου θα αναδειχθεί η κοινωνική δράση της κάθε ακαδημίας που ξεχώρισε.
Ευχαριστίες στην εταιρεία S.T. Total Revolution Ltd για την υποστήριξή της στην δράση.

Γιατί Αθλητισμός σημαίνει Εθελοντισμός και Προσφορά.