Το Γκολ στη Ζωή και η Τράπεζα Κύπρου ενισχύουν τα νοσοκομεία μας με κοινή προσφορά €25.000 για αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού στη μάχη ενάντια στον COVID- 19.

Η σκέψη μας σήμερα 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι στους ΗΡΩΕΣ της πρώτης γραμμής. Μια μέρα, που είναι αφιερωμένη σε όσα προσφέρουν νοσηλευτικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας σε κάθε άνθρωπο, ειδικά αυτές τις μέρες.

Το Γκολ στη Ζωή και η Τράπεζα Κύπρου στηρίζουν το Υπουργείο Υγείας στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των ΗΡΩΩΝ των ημερών, των επαγγελματιών υγείας στη μάχη ενάντια στον COVID -19.
Ο Εθελοντικός- Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών, έχοντας ενταχθεί στο Δίκτυο Υποστήριξης #SupportCy, αποφάσισε να προχωρήσει μαζί με την Τράπεζα Κύπρου σε μια κοινή προσφορά συνολικής αξίας €25.000.
Το ποσό αυτό αφορά την κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών Υπουργείου Υγείας και πιο συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων για αγορά ειδικού εξοπλισμού στη μάχη ενάντια στον COVID-19
οι οποίες είναι οι εξής:
• Δύο φουσκωτά αντίσκηνα (Coronavirus Rome sets up pre-triage tent)
• Δύο αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (Automatic External Defibrillators)
• Τρία κράνη με σύστημα ενδοεπικοινωνίας (Flight Helmets with Intercom)
• Δύο φορητές συσκευές αναρρόφησης υγρών (Portable Suctions).

Στόχος, της σημαντικότατης αυτής προσφοράς, είναι να μπορέσουν οι επαγγελματίες υγείας να έχουν όλα όσα χρειάζονται για να εργαστούν με ασφάλεια, σ’ αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές.
Η ενέργεια για έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη της υγείας, εντάσσεται στο πλαίσιο των καμπάνιας του Γκολ στη Ζωή με τα μηνύματα #ΓιαΌσαΑξίζουν, #ΔίπλαΣτουςΉρωες αναγνωρίζοντας την πολύτιμη αξία της συνεισφοράς όλων των επαγγελματιών υγείας.

Να σημειώσουμε πως η Τράπεζα Κύπρου έχει προχωρήσει στη δημιουργία του Δικτύου Υποστήριξης #SupportCy με βασικό συνεργάτη τον ΜΚΟ Reaction, για στήριξη των κρατικών υπηρεσιών που αυτές τις μέρες, δίνουν μια τεράστια μάχη ενάντια στον COVID-19.
Στο #SupportCY συμμετέχει σημαντικός αριθμός εταιρειών και οργανισμών, όπου μέσα από τις εργασίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των μελών του Δικτύου, ενισχύονται οι προσπάθειες των κρατικών θεσμών στη μεγαλύτερη, ίσως μάχη της κυπριακής κοινωνίας.