Πριν από τρία χρόνια, είκοσι δύο ποδοσφαιριστές εν ενεργεία και παλαίμαχοι που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλες τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας μαζεύτηκαν για να ιδρύσουν ένα οργανισμό, τον πρώτο Εθελοντικό – Φιλανθρωπικό για τα κυπριακά δεδομένα στον κόσμο του ποδοσφαίρου, το Γκολ στη Ζωή.

Το Γκολ στη Ζωή πήρε σάρκα και οστά, μία ιστορική στιγμή για το κυπριακό ποδόσφαιρο, όπου ποδοσφαιριστές από όλες τις πόλεις αποφάσισαν όλοι μαζί ενωμένοι να αναδείξουν την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ πλευρά του ποδοσφαίρου, στηρίζοντας την κοινωνία.
Από τότε η ομάδα μεγάλωσε, με τους ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν σε δράσεις, μέσω των οποίων μεταφέρουν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα μέσα από μια πολύπλευρη δράσης.
Σκοπός της δημιουργίας του Γκολ στη Ζωή είναι:
• Να ενισχύσει, σε συνεργασία και με άλλα ιδρύματα, οικονομικά και όχι μόνον, τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.
• Να δώσει το ηχηρό μήνυμα σε όλους πως οι ποδοσφαιριστές είναι ενωμένοι.
• Να ανταποδώσουν τα μέλη του, όσο είναι δυνατόν, τα οφέλη που κέρδισαν από το ποδόσφαιρο, στους φιλάθλους και την κοινωνία γενικότερα.
• Να μπορούν, μέσω της δράσης τους, να επηρεάσουν θετικά τα στρώματα της κοινωνίας και να ενδυναμώσουν ποικιλότροπα άτομα που έχουν ανάγκη, αλλά και να στείλουν σημαντικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
• Να κινητοποιηθούν σε θέματα επίκαιρα και φλέγοντα, όπως είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλά και της βίας στα γήπεδα.
Το Γκολ στη Ζωή, από το ξεκίνημά του, έθεσε ως στόχο να γίνει ΕΝΑ με την κοινωνία της Κύπρου και μέσα από το ποδόσφαιρο να καλλιεργηθούν αρχές, αξίες και ιδανικά όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική ευαισθησία, η εθελοντική βοήθεια, η κοινωνική προσφορά και βοήθεια στον συνάνθρωπό μας.
Μεγάλο όραμα του Γκολ στη Ζωή είναι η Ανέγερση Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου, σημαντικότατος σταθμός στα τρία χρόνια του Εθελοντικού- Φιλανθρωπικού Οργανισμού υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο για τη δημιουργία του, με στόχο τα επείγοντα περιστατικά που αφορούν παιδιά να τυγχάνουν εξειδικευμένης αντιμετώπισης.
Το έργο του Γκολ στη Ζωή περιλαμβάνει επίσης: Πρόγραμμα στήριξης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, δράσεις για αθλητές Special Olympics, αναβάθμιση αθλητικών χώρων, οικονομική βοήθεια ατόμων και οικογενειών που το χρειάζονται και στήριξη άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Δείτε τις σημαντικότερες δράσεις και πρωτοβουλίες του Γκολ στη Ζωή αυτά τα τρία χρόνια εδώ.