Την τιμή να φιλοξενήσει στη Λευκωσία διμελή αντιπροσωπεία του UEFA Foundation for Children και του StreetFootballWorld είχε το «Γκολ στη Ζωή», ο κοινωφελής οργανισμός των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο, που έχει ως στόχο την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας. Σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη (27/4) στο Ολυμπιακό Μέγαρο, όπου στεγάζεται το «Γκολ στη Ζωή», συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ του «Γκολ στη Ζωή» και του UEFA Foundation for Children, του κοινωφελούς οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τους ξένους απεσταλμένους να ενθουσιάζονται από την πρωτοβουλία αλλά και την προεργασία που έχουν κάνει οι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο. Παρόντες ήταν επίσης ο κ. Άδωνης Προκοπίου, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΚΟΠ και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ κ. Σπύρος Νεοφυτίδης. Τόσο η ΚΟΠ όσο και ο ΠΑΣΠ ενισχύουν την προσπάθεια του «Γκολ στη Ζωή».

Το UEFA Foundation for Children ενισχύει ανά την Ευρώπη κοινωφελή projects που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και άθλησης των παιδιών. Από το 1999 επιβραβεύει ετησίως με ένα εκατομμύριο ευρώ μια πρωτοβουλία που χρησιμοποιεί τη δύναμη του αθλητισμού για άμβλυνση των προβλημάτων της κοινωνίας.

Το «Γκολ στη Ζωή» ιδρύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από εν ενεργεία και παλαίμαχους Κύπριους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εκπροσωπούν ομάδες όλων των επαρχιών της ελεύθερης Κύπρου, με αποστολή την αξιοποίηση της δυναμικής των ποδοσφαιριστών ως άτομα με επιρροή και σκοπό οι ποδοσφαιριστές να ανταποδώσουν στην κοινωνία -όσο είναι δυνατόν- τα οφέλη που αποκόμισαν από το ποδόσφαιρο.